Buderus EMS

EMS Buderus

Buderus EMS Energy Management System

Dupa cum reiese si din titlu Buderus EMS este un sistem BUS de comanda al instalatiei de incalzire al marcii Buderus (aflate in proprietatea Bosch).

Buderus ems plus system
Sistem EMS plus

Magistrala BUS este un canal de comunicatie intre dispozitivele unui calculator , respectiv ale unui sistem de incalzire in cazul nostru. Magistralele sunt echipamente care realizeaza cuplarea echipamentelor intre ele, permite transferul datelor si instructiunilor de comanda. BUS este formata din trasee de Cu prin care circula informatia (date, semnale de control, comenzi) sub forma de impulsuri electrice cu 2 niveluri de tensiune, corespunzator cifrelor binare 0 si 1.

Transmiterea informatiei se face in paralel, adica pe fiecare linie conductoare se transmite cate 1 bit de informatie. Dimensiunea magistralei (nr. de linii conductoare) este f. importanta. Cu cat nr. de linii conductoare este mai mare cu atat mai multe date se pot schimba intre microprocesor si celelalte componente. Magistralele pot fi de 32 biti, 64 biti etc.

Exista 2 generatii de sisteme de automatizari: Buderus EMS si EMS plus, generatia noua (cu indicativul plus) nefiind insa compatibila cu prima generatie.

rc300 buderus
RC 300 Buderus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.