Termostat nest

termostat nest

Termostat Nest auto-adaptiv

Ecranul LCD, designul deosebit, programarea și monitorizarea prin wi-fi, precum si capacitatea de a învăța obiceiurile zilnice ale utilizatorilor fac din acest termostat Nest un model despre dispozitivele viitoare din casele noastre.

Termostat Nest comandat prin iPhone
Termostat Nest cu iPhone

Termostatul Nest face economii de energie importante adaptând în mod dinamic temperatura casei la nevoile consumatorilor. Spre deosebire de un termostat obișnuit, Nest are nevoie de stabilirea manuală a temperaturii doar pentru câteva zile de la montare. Utilizatorul alege dacă își dorește căldură sauracire și programează valorile minime / maxime pe care le dorește. Ulterior, cu ajutorul unui algoritm dinamic, aparatul înregistrează fiecare modificare ulterioară și o învață pentru a o putea folosi în mod automat.

nest learning thermostat
Termostat Nest auto-adaptiv

Odata conectat la o rețea wi-fi, termostatul Nest determină singur vremea și acceptă programări de la distanță de pe calculator sau de pe telefonul mobil. Odată cu schimbarea anotimpului, programul de învățare este reconfigurat pentru a se adapta la noile temperaturi. Conform Nest Labs, automatizarea temperaturii ambientale duce la economii de 20-30% pe parcursul unui an !

Software-ul termostatului Nest este bazat pe sistemul de operare Linux 2.6.37, cu multe alte dezvoltari ulterioare inclusiv din alte softwares opensource.

interior termostat nest
Detalii constructive termostat Nest

Nest Labs este o companie de automatizari din Palo Alto, California, care proiecteaza si produce termostate comandate de senzori, cu conectare wi-fi, auto-adaptive si programabile, precum si detectoare inteligente de fum.

Nest Labs a fost infiintat in 2010 de Tony Fadell, fost inginer de la Apple, iar compania a ajuns la 130 de angajati in 2012.

Compania a introdus vestitul termostat Nest in Octombrie 2011, iar in 2013 a anuntat lansarea detectorului inteligent de fum Nest Protect.

nest thermostat
Nest Design

Nest Labs a fost achizitionat in 2014 de catre Google, ajungand la 460 de angajati.

2 comentarii la „Termostat nest”

  1. Pot sa folosesc termostatul Nest cu sistemul de producere de curent electric panouri termodinamice, va rog? Și cum?
    Mulțumesc.

    1. In functie de senzorul de temperatura incorporat in termostat, Nest da o comanda pornit-oprit. La fel functioneaza si celelalte termostate.
      Ce vreti sa comandat.. respectiv sa porniti-opriti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.